Božović: Izjave 11 svedoka 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović podelio je danas novinarima Skupštine Srbije izveštaj unutrašnje kontrole policije o slučaju privođenje sina Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića uz tvrdnju da su kontrola i Stefanović radili direktno po nalogu Jovanovića.

Božović je rekao novinarima da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost imao uvid u izjave 11 svedoka, uključujući i sina Zvezdana Jovanovića koji pokazuju da policajac iz Bačke Palanke Dalibor Karanović ni u jednom trenutku nije držao pištolj u ruci, a kamoli da ga je repetirao, kako je rekla Biljana Popović Ivković, saradnica ministra policije.  

Orlić: Božović bez dokaza

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenio je danas da funkcioner Demokratske stranke Balša Božović nije izneo ni jedan dokaz da je ministar policije Nebojša Stefanović uticao na unutrašnju kontrolu policije, niti da je postupio nezakonito u slučaju sina Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Božović, smatra Orlić, treba da se izvini Stefanoviću za sve što je rekao o njemu bez ijednog dokaza, ali i građanima Srbije jer se „besomučno iživljava u medijima, širi mržnju i destrukciju u društvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari