Ukoliko vrlo brzo ne budu poznati predlozi kandidata za direktora policije, državni sekretar u MUP Vladimir Božović podneće ostavku na članstvo u Kontrolnoj komisiji, saznaje Danas nezvanično.

Konkurs za direktora policije raspisan je 20. novembra, kada je i objavljeno da je formirana petočlana Konkursna komisija na čelu sa Zoricom Lončar Kasalicom. Ova komisija treba da predloži ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću trojicu kandidata, od kojih bi on predložio jednog Vladi Srbije za imenovanje na funkciju direktora policije. U Kontrolnoj komisiji, koja broji tri člana, i koja je osnovana za nadzor da li se konkurs sprovodi po zakonu, još su i državni sekretar Vanja Vukić, kao i načelnik Uprave za poslove unutrašnje kontrole policije Dragan Cvetković.

Konkursna komisija još uvek nije predložila trojicu kandidata od skoro trideset prijavljenih. Umesto toga, postoje nagoveštaji da bi ministar Dačić mogao da imenuje vršioca dužnosti direktora policije, ali nema objašnjenja zbog čega. Funkcija direktora policije predmet je sukoba u vladajućoj koaliciji, što je dokumentovano u takozvanoj aferi „listing“ s početka novembra, kada je objavljeno da je bilo neovlašćenog policijskog pristupa ispisima telefonskih razgovora najviših državnih funkcionera iz redova SNS. Božović je takođe član ove stranke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari