Braća Kostadin i Nikša Terzić osuđeni: Uslovne kazne zbog prebijanja fudbalskog menadžera 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kostadin i Nikša Terzić, sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, sklopili su sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazume o priznanju krivice za napad na fudbalskog menadžera Uroša Jankovića.

Kako je za „Danas“ rečeno u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, nakon potpisivanja sporazuma, Drugi osnovni sud u Beogradu je doneo presudu kojom je Kostadinu odredio kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci, te da se ona neće izvršiti ukoliko za vreme od tri godine ne učini novo krivično delo, a izrečena mu je i mera zabrane prilaska oštećenom.

Nikša Terzić dobio je kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i tri meseca, a takođe je istovremeno određeno da se ona neće izvršiti ukoliko za vreme od tri godine i šest meseci ne učini novo krivično delo i izrečena mu je mera zabrane prilaska oštećenom, kao i novčana kazna od 200.000 dinara.

Trećem osumnjičenom, vlasinku lokala „Nana“, određena je kazna zatvora u trajanju od 10 meseci, ali kao u slučajevima Kostadina i Nikše, on je neće izvršiti ukoliko za vreme od tri godine ne učini novo krivično delo, a izrečena mu je mera zabrane prilaska oštećenom.

Pomenuti napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a braća Terzić su privedeni dva dana kasnije.

Oštećeni Janković je svojevremeno za crnogorski portal Vijesti tačno opisao šta se kobne večeri dogodilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

On je objasnio kako je to izgledao trenutak kada su ga napali.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari