Brajan Brković o protestu u Novom Sadu: Policija na strani kriminala umesto na strani građana 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Aktivista Brajan Brković izjavio je danas da policija, na protestu u Novom Sadu zbog početka radova na četvrtom mostu preko Dunava, „umesto da brani građane i Ustav, stoji na strani kriminala“.

„Policija štiti one koji nemaju ni jednu dozvolu za izvođenje radova, a bije i hapsi nas građane, koji branimo Srbiju od kriminala. Ovo je bitka između prljavog kapitala i običnih građana“, rekao je Brković na protestu na kojem su građani pokušali da spreče radnike kineske kompanije „CRBC“ da započnu radove na tom mostu.

Brković je kasnije priveden zajedno sa još najmanje sedam aktivista.

Ekološki aktivisti se suprotstavljaju tim radovima jer tvrde da će na taj način biti uništene zelene oaze uz Dunav.

Da podsetimo, nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/danijela-stojkovic-prva-pustena-iz-policije-posle-hapsenja-aktivista-u-incidentima-na-sodrosu-u-novom-sadu/

Lider Ekološkog ustanaka i poslanik odborničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je sve narodne poslanike da krenu za Šodroš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari