Bralović: Večeras ćemo sumirati utiske sa sednice Skupštine i razmotriti dalje korake 1Ljiljana Bralović/Foto: N. Kovačević

Predsednica Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) Ljiljana Bralović izjavila je da će aktivisti kasnije večeras imati onlajn sastanak na kojem će sumirati sva dešavanja sa današnje skupštinske sednice o litijumu i razmatrati dalje korake.

„Verovatno je da ćemo sačekati odluku i onda ćemo da okupimo ljude ako, kao što očekujemo, odbiju zakon o zabrani iskopavanja litijuma i bora“, kazala je Bralović za FoNet.

Ona je napomenula da, bez obzira na to što nisu fizički prisutni u Beogradu, SEOS ima svoj tim koji pažljivo prati celokupno zasedanje.

„Večeras ćemo da presaberemo sve utiske i da konačno odlučimo šta dalje“, kazala je Bralović.

Redovno jesenje zasedanje Skupštine Srbije počelo je danas, a na dnevnom redu prve sednice je predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojim se traži zabrana primenjenih geoloških istraživanja, eksploatacije i prerade rude bora i litijuma.

Zakon je potpisalo 86 poslanika Ekološkog ustanka, grupe Narodni pokret Srbije-Novo lice Srbije, grupe Mi snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović, kolicije NADA, MI – Glas iz naroda, Srbija centar, Demokratske stranke, Zeleno-levog fronta, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i samostalni poslanici Ana Oreg, Šaip Kamberi i Ahmendin Škrijelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari