Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom današnje posete Beogradu srešće se sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Kao što je Danas već objavio, Bramerc dolazi u sklopu pripreme redovnog šestomesečnog izveštaja Savetu bezbednosti UN. Prema nezvaničnim informacijama, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine intenzivno radi na predmetu „Mladićevi jataci“, ne bi li ga prezentovalo haškom tužiocu.

Bramerc je ranije izjavio kako će glavno pitanje tokom posete Beogradu biti „kako je moguće da se Ratko Mladić toliko dugo skrivao“ i naglasio da je „razočaravajuće“ to što u Srbiji „niko nikada nije osuđen za pomaganje“ u skrivanju osoba koje je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

Bramercov savetnik Frederik Svinen izjavio je, na pitanje Bete, da nisu planirani Bramercovi susreti ni sa bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, niti sa novoizabranim šefom države Tomislavom Nikolićem. Bramerc će, po Svinenovim rečima, razgovarati sa Rasimom Ljajićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju Srbije sa Tribunalom, srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i zvaničnicima bezbednosnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari