Opština Žabari bila je domaćin skupu na kome je savetnik u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Aleksandar Radosavljević uručio predstavnicima četiri opštine i grada Požarevca rešenja o finansijskoj podršci određenim projektima. Sredstva su obezbeđena iz igara na sreću a iznose 8,5 miliona dinara. Inače, ova sredstva Ministarstvo raspodeljuje po javnom pozivu na osnovu namenskih primanja budžeta Republike Srbije od strane Državne lutrije Srbije, odnosno po osnovu priređivanja klasičnih igara na sreću.


Ovim javnim pozivom za opštinu Žabari opredeljeno je dva miliona dinara za nastavak rekonstrukcije trotoara dela glavne ulice Kneza Miloša u Žabarim, Malo Crniće za projekat izgradnje objekata za vodosnabdevanje dobilo je 1,2 miliona dinara, a opština Golubac 1,7 miliona dinara za projekat izvođenje radova na investicionom održavanju zgrade Zdrastvene stanice u Braničevo. Opština Petrovac na Mlavi dobila je 1,7 miliona dinara za projekat izgradnje poslovno – stambenog objekta u Velikom Laolu a grad Požarevac 1,9 miliona dinara za opremanje i nadogradnju vozila za prevoz dece i omladine ometene u razvoju.

Uručujući ova rešenja, Aleksandar Radosavljvić je podsetio da je država samo u ovoj godini od igara na sreću već raspodelila oko 100 miliona dinara za brojne projekte u 58 opština. – Zahvalio bih se predstavnicima lokalnih samouprava što su i ovog puta imali kvalitetne projekte kao i načelniku Braničevskog okruga, Goranu S. Petroviću, sa kojim smo imali izuzetnu saradnju, rekao je Radosavljević.

U proteklom periodu zahvaljujući dobroj kordinaciji lokalnih samouprava Braničevskog okruga i nadležnih ministarstava, opštine na ovom područiju dobile su za realizaciju projekta više od 1,1 milion evra.

– To su projekti koji se odnose na poboljšanje uslova života građana i rada lokalnih samouprava i mislim da smo u proteklih četri godine uspeli da pokažemo da se dobrim radom, kvalitetnom saradnjom i dobrim projektima može dolaziti do sredstava i u vreme velike ekonomske krize, naglasio načelnik Braničevskog upravnog okruga, Goran Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari