Branislav Nedić: Izložba SNS na visoko profesionalnom nivou 1

Kruševačko pozorište ima najbolji izložbeni prostor u gradu, na najboljoj lokaciji, tako da je bilo logično da nas predstavnici Službe za informisanje SNS kontaktiraju i odaberu baš taj prostor, kaže za Danas direktor Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

Izložba SNS „Necenzurisane laži“ je u ponedeljak otvorena u prostorijama tog teatra.

Do kada će izložba biti postavljena?

– Do polovine oktobra, nakon čega će i zvanično početi nova pozorišna sezona Kruševačkog pozorišta.

Kakva je bila poseta na otvaranju izložbe i da li ste i vi pogledali eksponate?

– Poseta je, prema očekivanjima, bila izuzetno velika. Prema nekim procenama, preko 1.000 ljudi je prodefilovalo izložbenim prostorom na samom otvaranju. Izložba je urađena na visoko profesionalnom nivou i moj utisak je da će ostaviti izuzetno snažan utisak na svakog posetioca, jer daje uvid u autentične medijske objave u poslednje dve godine.

Da li ćete i ubuduće davati prostor u pozorištu za izložbe ovakve vrste? Na primer, izložbi „Cenzurisane istine“ Levice Srbije, ako bi njeni predstavnici odlučili da je izlože u Kruševcu?

– Kruševačko pozorište, kao kuća umetnosti i kulture, organizuje izložbe koje su u vezi sa našom osnovnom delatnošću – umetničke izložbe, književne večeri, koncerti… U svim drugim slučajevima, pa i u ovom, mi samo iznajmljujemo prostor vodeći se tržišnim i komercijalnim principima, u skladu sa našim statutom i mišljenjem Upravnog odbora.

Kako vidite slobodu govora u Srbiji?

– Mislim da svako u Srbiji, zahvaljujući otvaranju novih mogućnosti putem interneta i društvenih mreža ima slobodu izražavanja i koristi je onoliko koliko želi, te smo tako došli u situaciju da svako može da kaže šta misli i šta hoće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari