Brankica Janković: Postoji pravni osnov da sva deca dobiju besplatne udžbenike

Ostavite komentar


  1. Dok sva deca u Africi ne budu srećna, lepo ishranjena i bogata, ne treba deliti nikakve knjige, niti ovde, kao ni u celoj Evropi!

  2. Jel taj pravni osnov postojao kad je DS bio na vlasti i zasto tada niste trazili besplatne udzebnike tokom osam godina njihovog jahanja?!

  3. Da li mozemo da pokrenemo borbu da deca nizih razreda imaju maksimalno jednu kjnigu po predmetu i jednu svesku malog formata. Moramo im olaksati torbe. Udzbenike iz muzickog i likovnog ukinuti za nize razrede. Takodje ukinuti udzbenik iz engleskog u 1. i 2. razredu. To je borba za nasu decu i njihovu kicmu, zdravlje. Nose torbe od 6,7 kg da bi zadovoljili izdavace knjiga. Dovoljno je jedan udzbenik i sveska. Jedino srpski moze da ima 2 udzbenika.

  4. I da ne postoji, MORA da se nađe način da se SVA deca izjednače u svemu, a velika je greška Šapića što je solo izleteo dok predlog nije udaglašen do zadnje opštine u Srbiji. Potpuno opravdan jed svih

  5. Postoji ozbiljan osnov da odeš sa te funkcije jer si bezbroj puta pokazala apsolutno nerazumevanje problema.

  6. U zakonu o borcima data je mogućnost da lokalne samouprave daju subvencije učesnicima rata . Beograd od 1992.godine daje 30%subvencija ta infostan za borce bez obzira na imovinom stanje. Zašto su borci u Cacku ,a verujem i u drugim u neravnipravnom položaju jer nemaju pravo na re subvencije?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.