Brankica Janković: Reakcija RTS-a povodom situacije na Krosu stigla je na vreme 1Foto: RTS/printscreen

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je navela da je, nakon pisanja pojedinih portala o slučaju takozvane diskriminacije dečaka u Novom Pazaru na Krosu RTS-a, javnost opravdano bila zabrinuta i ljuta. Poručila je da je izuzetno dobro što je reakcija RTS-a stigla na vreme, kao i da je pojašnjenje u Dnevniku RTS-a bilo i te kako dobrodošlo.

Brankica Janković je, povodom slučaja takozvane diskriminacije dečaka u Novom Pazaru, istakla je da je javnost bila opravdano zabrinuta i ljuta, ali i da je izuzetno dobro što su reakcija i pojašnjenje RTS-a stigli na vreme.

„Nakon pisanja nekih portala o slučaju takozvane diskriminacije dečaka iz Novog Pazara na Krosu RTS-a, javnost je opravdano bila i zabrinuta i ljuta zato što se, pre svega, radi o Javnom servisu i mi smo naravno kao institucija odmah nakon poziva i pisanja portala krenuli da analiziramo, da vidimo da tražimo dodatne informacije, naravno, kako bismo mi reagovali u skladu sa našim ovlašćenjima i u tom smislu je izuzetno dobro što je reakcija RTS-a stigla na vreme, što je stiglo pojašnjenje šta se zaista desilo“, rekla je Brankica Janković.

Dodala je da ništa ne bi bilo tako loše i štetno po čitavo društvo da imate jedan takav slučaj, pogotovo u multinacionalnoj, multietničkoj, multikulturnoj sredini kakav jeste Novi Pazar i dobro je da je stiglo izvinjenje koji se tiče dela tehničke greške

„Ali se nikako nije radilo o tome da dečak nije dobio i medalju i zahvalnicu prema objašnjenju na RTS-u. Mislim da bi svi slučajevi trebalo da na taj način budu razjašnjeni kada se desi neki slučaj, kada se desi neka greška, jer nije dobro, pogotovo u ovom današnjem vremenu i dezinformacija i različitih vrsta propagadne i zloupotreba infomracija i netačnih informacija, da stvari ostanu nejasne, a pogotovo ako se radi o Javnom servisu. Smatram da je reakcija RTS-a sinoć, pojašnjenje u Dnevniku RTS-a i te kako dobrodošlo“, poručila je Brankica Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari