Branko Miljković: Bahati poslodavac

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. …medju firmama koje su u vlasnistvu Branka Miljkovica su i ABM putogradnja (Merosina), kamenolom Dolac, Orbita (Beograd), Separacija peska pored Juzne Morave u naselju Mramor kraj Nisa, … Izvodjac radova na rekonstrukciji pruge Vranje-Bujanovac (Bukarevac), Beograd-Valjevo, Vinarce-Leskovac, deonica Autoputa od Vranja do Bujanovca sa mostovima i petljama, most Bratoljub u Bratuncu i saobracajnica do tog mosta… Bese tu izgradnja jedne vikendice od vise stotina kvadrata jednoj TV voditeljki ciji je suprug preko Ministarstva saobracaja pomenutim firmama dodeljivao poslove i pomagao oko tendera… Pored izgradnje njegove firme su se bavile i rusenjem – Batajnicka petlja … Radnicima u njegovim firmama plate uskracivao a doprinose nije uplacivao te veliki broj njih imace problema prilikom odlaska u penziju …

  2. Za njega zakon ne vazi. Predsednika Sindikata radnika GP Ratko Mitrovic Niskogradnja je otpustio s posla samo zato sto vodi sindikat. Na sudu je doneta presuda u korist predsednika sindikata a sud je nalozio Miljkovicu da na posao vrati radnika. To se nikada nije dogodilo. Niko nezna kako je privatizovao GP Ratko Mitrovic da bude 100% vlasnik. Preko ove firme je kupovao kamione, slepere, putnicka vozila, grdjevinske masine i prebacivao ih u vlasnistvo svoje renta car firme. Zatim je ta vozila iznajmljivao Ratku Mitrovicu. Svaki dinar koji Ratko Mitrovic zaradi je prebacivao na ime zakupa vozila u svoju drugu firmu a radnicima ostajao duzan plate i doprinisa. Zaduzio firmu i na kraju je ugasio. Ratko Mitrovic je izgradio pola SFRJ a doziveo da nestane zahvaljujuci jednoj lopuzi koja pljacka na sve strane. Svi mi radnici smo ostali bez svih prava i radnih mesta a on uveliko dovodi radnike sa Kosova koji sada rada za njega. Mislim da bi institucije trebale da rade svoj posao i da stanu na put njegovom kriminalu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.