Bratanac Olivera Ivanovića uveren da postoje snimci ubistva 1Emisija Rekonstrukcija o atentatu na Olivera Ivanovića Foto: N1

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, kaže da je uveren da postoje snimci ubistva kosovskog političara i da je jedini garant da taj zločin neko “ne gurne u fioku zaborava” – da se o tome priča u javnosti.

“Ako ne postavljamo pitanje ko stoji iza svega ovoga, samo se postavlja pitanje kad i ko je sledeći”, rekao je Ivanović u emisiji (Re)kontrukcija televizije N1.

On smatra da će biti potrebno da se promeni politički trenutak pre nego što isplivaju činjenice o ubistvu Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, koji je ustreljen 16. januara 2018. godine.

Prema njegovim rečima, centrima moći su potrebni “igrači” koji će sprovoditi određenu politiku, a Ivanović je bio neko ko “remeti tu igru”.

“Zato će biti važno sačekati neki drugi politički trenutak, koji će promeniti aktere i strategije tih centara moći”, rekao je Aleksandar Ivanović. Izrazio je uverenje da će se pod tim okolnostima pojaviti i snimci zločina.

Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma kaže da se u Srbiji simulira borba za Kosovo, a da je najbolji primer simulacije kada je Srpska lista održala minut ćutanja za Olivera Ivanovića tek nakon što ih je novinarka N1 pitala da li nameravaju da mu odaju poštu na godišnjicu ubistva.

“Oni su mogli juče da obeleže četiri godine od ubistva mnogo dostojanstvenije, ali njih to ne interesuje”, rekao je on.

On je kazao da se na severu Kosova na hiljade ljudi plaši, na šta se nadovezao Ivanović, rekavši da se ne plaše međunarodne zajednice ili Albanaca, nego Srba.

“Plaše se zapaljenog automobila, plaše se Oliverovog slučaja. Strah je savršen model za upravljanje tzakvom jednom sredinom i Oliver se tome jasno suprotstavljao”, kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari