Bratu Novice Antića, Vasu Antiću određen pritvor do 30 dana 1foto: Printscreen/N1

Viši sud u Kraljevu odredio je pritvor Vasu Antiću do 30 dana.

Ovu informaciju za Danas je potvrdio advokat Vasa Antića Ivan Ninić.

„Vasu Antiću je određen je pritvor od 30 dana odlukom sudije za prethodni postupak Viseg suda u Kraljevu, zbog mogućeg uticaja na 8 svedoka koji treba da budu saslušani. U radnjama Vase Antića ne postoji bilo koje krivično delo iz poslovanja firme koja je ugašena pre šest godina. Izjavićemo žalbu na rešenje o pritvoru, ali je jasno da je ovde na delu kontinuirani obračun sa Novicom Antić“, rekao je Ninić za Danas.

U petak rano ujutru policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu izvršila pretres porodične kuće Vasa Antića.

Nakon urađenog pretresa kuće, Antić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela utaja poreza i zloupotreba položaja odgovornog lica, a po nalogu tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Antićev advokat Ivan Ninić je izjavio tokom pretresa kuće da je  na delu uništavanje jedne porodice, hapšenje, proganjanje, brisanje sa lica mesta porodice Antić.

„Cela Srbija svedoči tome, ceo represivni aparat je usmeren ka tome – novosadska policija, kragujevačka policija, tužilaštvo“, rekao je Ninić.

Oglasila se i Poreska uprava zvaničnim saopštenjem.

„Uhapšeno je jedno lice, osnivač i odgovorno lice u više privrednih subjekata, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreska utaja, čime je oštećen budžet RS u iznosu od preko 83 miliona dinara, kao i krivično delo zloupotreba položaja službenog lica, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od preko 14 miliona dinara“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, Novica Antić nedavno je pušten na slobodu iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, a kako je rekao, u pritvoru je izgubio skoro šest meseci života, a sve zbog toga što je poslodavcu – državi, sa svojim saradnicima stao na žulj.

„Jedino čega sam se zaista plašio je bilo to da li ću, kada izađem, da zateknem roditelje žive i da li će sve biti u redu sa njima“, naveo je Novica Antić za N1.

Novica Antić je krajem februara uhapšen zbog sumnje da je učinio proneveru, a pored Antića tom prilikom su privedeni i potpredsednik sindikata Duško Tolmač, kao i generalni sekretar Predrag Jevitć.

Novica Antić osumnjičen je zbog pronevera pošto je, navodno, doneo odluke kojima se Predragu Jevtiću neosnovano isplaćuje 3,5 miliona dinara. Takođe, pod sumnjom je da je preuzimao telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona. Zatim, Dušku Tolmaču isplaćeno je oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari