Slobodna zona Zrenjanin dobitnik je nagrade “Brand Leader Award“ za najbolje tržišno pozicioniran industrijski i logistički centar u regionu Jugoistočne Evrope, odlučeno je na drugoj po redu Biznis konferenciji „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2015“, koja je održana u Beogradu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; 

Konferenciji je prisustvovalo više od 400 učesnika iz 20 zemalja. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je tim povodom da “Zrenjanin čini napore da stvori povoljan ambijent za nove investicije i nova zapošljavanja”.

– U intenzivnim smo razgovorima sa dve turske kompanije, jednom nemačkom i jednom ruskom kompanijom koje će investirati blizu osam miliona evra u svoj projekat u prehrambenoj industriji, najavio je zrenjaninski gradonačelnik.

Iako nije precizirao o kojim kompanijama se radi, rekao je da će vrlo brzo biti objavljeni svi podaci o investitorima kao i da očekuje da se neke od ovih firmi jave na nedavno objavljen oglas za dodelu zemljišta u industrijskoj zoni, raspisan na osnovu odluke Skupštine grada. Kako je naglasio, zapošljavanje Zrenjaninaca jeste jedan od prioriteta lokalne samouprave. Inače, krajem prošle godine FDI Magazin „Financial Timesa“ proglasio je zrenjaninsku Slobodnu zonu najboljom u Evropi po podsticajima za investitore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari