Poštovani,

U izdanju vašeg lista od dana 17.06.2011. godine, u rubrici „Društvo“, objavili ste članak sa netačnim i neproverenim tvrdnjama, kojima ste direktno uticali na naše poslovanje i na našu poziciju strane škole u Republici Srbiji. Takođe, istim ste dali prednost našim direktnim konkurentima na tržištu iznoseći netačne informacije. Stoga, zahtevam da objavite naš odgovor u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i našim sledećim navodima:

„Britannica International School Belgrade“ je jedna od nekoliko stranih škola u Republici Srbiji koja ima verifikaciju za rad u Republici Srbiji, i koja je registrovana kao ustanova kod nadležnog suda. S tim u vezi netačna je informacija da američke i nemačke škole koje rade na teritoriji Republike Srbije mogu izdavati srpske diplome, priznate od strane nadležnih organa Republike Srbije bez potrebe nostrifikacije. Ovako neproverene informacije mogu direktno obmanuti mnogobrojne polaznike koji se baš u ovom periodu odlučuju o tome koju će stranu školu pohađati.

Druga veoma bitna stvar je da je naša škola, „Britannica International School Belgrade“, a čiji sam ja direktor i osnivač, sama izgradila svoju poziciju vodeće strane škole u Republici Srbiji. Dugogodišnji rad, zalaganje i stručnost naših zaposlenih garantuju visoko znanje našim učenicima. Takav status nam je i omogućio priznanje naših diploma i programa, i to bez ikakve pomoći institucija bilo koje države. Ovo iz razloga što Ambasadi Velike Britanije bilo gde u svetu, pa ni u Srbiji, nije dozvoljena, tj. nema mogućnosti niti ovlašćenja da daje direktnu podršku bilo kojoj školi čiji je nastavni plan i program utvrđen i priznat u Velikoj Britaniji. Naša škola ostvaruje i direktno primenjuje nastavne planove i programe Ujedinjenog kraljevstva (The UK National Curriculum).

„Britannica International School Belgrade“

Za Michael Ball, direktor i osnivač

Jasna Vesić, advokat iz Beograda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari