Pecajući na Dunavu kod Golupca, sportski ribolovac Rade Anđelković iz Kučeva ostvario je ulov iz snova, uhvativši soma teškog 45 kilograma i dugačkog 1,80 metra.

Orijaš je upecan na glistu a srećni i spretni ribolovac sa ogromnom grabljivicom borio se čitavih 60 minuta, da bi je na kraju savladao štapom ‘’šimano’’ od tri metra, težine bacanja 100 grama, mašinicom ‘’daiva’’ i pletenicom ‘’pauer pro’’ od 0,28 milimetara. Som je upecan na lokalitetu Golubac-Brnjica na mestu Livadica. Iako ova riba može da teži i do 150 kilograma i premaši dužinu od tri metra, takve grdosije se veoma retko love, pogotovu sportskim priborom. Kapitalac od 45 kilograma, jedan je od većih somova uhvaćenih na golubačkim ribolovnim terenima.

Ovo je treći po redu kapitalac u periodu od šest meseci otkad se ovaj vrsni ribolovac bavi sportskim ribolovom, a kako kaže, od njih najteži je bio od 60 kilograma. – Pecanjem na vodama Peka i Dunava bavim se skoro pola veka i za to vreme u svome bogatom ulovu imao sam razne kapitalce počev od šarana, smuđa pa sve do soma. Kada je riba radila, provodio sam i po desetak sati na rekama čekajući da se upeca neki kapitalac koji me je učinio ponosnim kod svojih kolega ribolovaca, nakon čega sam dobijao i čestitke, priseća se Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari