Brnabić: Bezočne laži o 40 novih rudnika u Srbiji, sada postoji ukupno 26 1foto: A.K./ATAImages

Predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić odbacila je danas tvrdnje glumice Svetlane Bojković, da je u Srbiji uz projekat „Jadar“ planirano još 40 rudnika, nazivajući to „bezočnom laži“.

„Nikada se do sada nije desilo da se na ovakav način jedna laž nadovezuje na drugu… Otvoriće se 40 rudnika u Srbiji? Pa da li vas stvarno nije sramota da izgovarate ovakve stvari? Pa Srbija do sada ima sve ukupno 26 rudnika i to sa rudnicima koji su stari više od jednog veka“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).

Prema njenim rečima, svako ko bilo šta zna o rudarstvu, „zna da je ova izjava notorna glupost, uvreda za zdrav razum“.

„Nikada nismo na ovakav način svedočili tome da se ‘ekološki aktivisti’ sa cigaretom u ustima, u bundama od životinjskog krzna, utrkuju ko će izgovoriti veću budalaštinu na temu o kojoj ama baš ništa ne znaju“, navela je Brnabić.

Glumica Svetlana Bojković rekla je ranije danas u intervjuu za agenciju Beta da će se vlast „žestoko“ boriti svim mogućim sredstvima da realizuje projekat „Jadar“, „što govori o tome da je to pitanje njenog opstanka“.

„Ako bi projekat ‘Jadar’ prošao, planirano je da se u maloj Srbiji otvori još 40 rudnika. Ostvarenje tog plana, pretvorilo bi nas u prljavu rudarsku koloniju, što dovodi u pitanje naš opstanak na svojoj zemlji“, navela je Bojković i poručila da su protesti zbog najave otvaranja rudnika litijuma „borba za naš opstanak na svom tlu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari