Brnabić: Birački spisak ažurniji nego pre

Ostavite komentar


  1. Kakav bezobrazluk od ove zene! Zivim u inostranstvu vise od 20 godina i prijatelj koji zivi u mom stanu mi je javio da su poziv za glasanje dobili: moj otac (preminuo 1989), moja majka (preminula 2008), moje dete (koje inace nije rodjeno i nikada nije zivelo u tom gradu) i ja (nesrecnik koji sam ovu vest procitao).

  2. Stvarno, jadno.
    ne znam sta ovoj zeni sve to treba? Ako nastavi ovako (da brani ““lik i delo““ sociopate po svaku cenu), postace ozbiljna konkurencija Maji Gojkovic.

  3. Zasto se ne formira komisija sacinjena od predstavnika vlasti i opozicije ali koji se razumeju u tu materiju i sacine novi biracki spisak. To uraditi sto pre tako da bude spremno za beogradske i parlamentarne izbore.

  4. Gospodjo ministarko niste u pravu. Cemu onda sluzi Zavod za statistiku i popis stanovnistva ako podaci iz njega nisu validni i uporedivi sa birackim spiskom? Poslednji popis je radjen 2011. godine i tada je imalo vise stanovnika u Srbiji nego sto danas ima i po tom popisu ima manji broj punoletnih gradjana nego u birackom spisku. Tako da u spisku imate i mnogo vise od 800.000 ljudi. Druga stvar nije tacno da je samo pre 2012. spisak vođen na lokalu, i danas se spisak vodi na lokalu tj. u opstinama s tim sto se podaci samo upisuju i cuvaju u jedinstvenom spisku koji se nalazi na serverima Ministarstva drzavne uprave ali se spisak ipak vodi na lokalu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.