Brnabić: Branim projekat Jadar, ne Rio Tinto 1foto: F.S./ATAImages

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne brani kompaniju Rio Tinto i da je nikada nije branila, već da brani projekat Jadar, jer misli da je strateški dobar za Srbiju.

„O kompaniji ne znam ništa, niti me ta kompanija zanima. Zanima me da posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije, u skladu sa najboljim svetskim standardima zaštite životne sredine i zanima me da mi nikada ne budemo sirovinska baza, već da imamo lanac proizvodnje u Srbiji“, rekla je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine.

Ona je rekla da su joj prioritet zdravlje građana Srbije i životna sredina.

Ana Brnabić je rekla da nema saznanja koja je danas izneo šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare u vezi sa radom kompanije Rio Tinto u svetu i izrazila nadu da je ta saznanja podelio sa Interpolom.

Ona je rekla da je Aleksić, uz Rio Tinto, za mito i korupciju optužio svoje koalicione partnere koji su bili na vlasti od 2000. do 2012. godine, a sa kojima je potpisao Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

„Mi doveli u Srbiju Rio Tinto nismo.Mi Rio Tinto nismo pozvali u Srbiju“, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari