Brnabić: Cilj da buduće Tesle i Pupine negujemo ovde i omogućimo im razvoj

Ostavite komentar


  1. Petnica je osnovana i radi davno pre Vucica i Brnabicke. Oni tesko da su doprineli njenom razvoju i do sada. Ono cemu su ovo dvoje definitivno doprineli je urusavanje skolstva po dubini (7 godina) i po sirini (sve skole). Rezultat je da deci toliko ogade skolu da jedva docekaju da pobegnu na univerzitete po belom svetu. Osim toga privredu su toliko unistili da deca realno nemaju alternativu ako ne zele da sa doktoratima motaju kablove. Zato ALi (baba) Vucic i Brnabicka sve sa njihovih 40 razbojnika treba da se pokriju usima i cute.

  2. „Naš cilj je da sve buduće Tesle i Pupine negujemo od malena i omogućavamo im da rastu i da razvijaju svoje potencijale upravo ovde, u Srbiji, u Petnici, u Naučnotehnološkom parku Beograd, u NCT parkovima u Novom Sadu i Nišu, koji su trenutno u izgradnji, ali i mnogim drugim institutima, fakultetima i startap centrima, u koje ćemo mi kao Vlada Srbije uložiti 100 miliona evra u narednih nekoliko godina“ ?! Da sam slučajno bio na Marsu ovih zadnjih 7 godina ,možda bi i poverovao u ovu sf izjavu tzv. “premijera“ . Iskustvo u ovih 7 dugih godina dokazuje sve suprotnog od gore proklamovanog a po strogom diktatu prvorođenog ,koji ne podnosi da iko misli svojom glavom a kamo li još da se usudi da nešto dobro uradi za ovu državu i narod mimo “brat i ja“ “kompanije“

  3. Poznato je da su najveci svetski naucnici i dostignuca potekli upravo iz Srbije

    1. I sta sa tim? To je 0.001% Srba. Ovaj ostatak je problematican. To sto su oni genijalci ne vadi prosek ostalima, nije to prosecna plata.

    2. Ulaganje u nauku, tehnologiju i inovaciju da deca od malena koja imaju odredjene talente da ih razvijaju.

  4. Moramo se boriti svim snagama da zaustavimo „odliv mozgova“. Trebaju nam mladi u Srbiji!

    1. kojim to “snagama” mislis da se borimo da ih zaustavimo? Da prvo lepe plakate pa onda botisanje ili nesto drugo imas na umu?

  5. Srbiji je potrebna mlada snaga ali moramo da im obezbedimo bolju buducnost kako bi ostali u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.