Brnabić: Da se ubrza procedura za stanove vojsci 1Foto: Kancelarija Vlade Srbija za saradnju sa medijima

Sastanak Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti održan je danas u Vladi Srbije.

Sastankom  je predsedavala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je tražila od članova Komisije da ubrzaju izradu projektnih materijala i definišu konačne lokacije za izgradnju po gradovima.

Učesnici sastanka razmatrali su različite modele finansiranja Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Takođe su razmatrani rezultati Radne grupe za izradu Nacrta zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje tih stanova.

Kako se navodi u saopštenju, Brnabić je tražila od članova Komisije da ubrzaju izradu projektnih materijala i definišu konačne lokacije za izgradnju po gradovima, jer je rešavanje stambenog pitanja pripadnika snaga bezbednosti projekat od nacionalnog značaja.

Dogovoreno je i da se u skladu sa tim sačini odgovarajući model finansiranja projekta, kako bi, posle usvajanja zakona, u drugom kvartalu počela realizacija projekta izgradnje stanova, piše u saopštenju.

Na sastanku su učestvovali i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka pravde Nela Kuburović i ostali članovi Komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari