Brnabić: Iskreno uživam u pokretanju elektronskog upisa u osnovne škole

Ostavite komentar


  1. Stvarno govori istinu! Zasto? Zato sto to znaci nove poslove za njenog batu!

    1. Bata će se već ugraditi, ali premijerka ne govori istinu. Elektronski upis NE funkcioniše po školama. Roditelji i dalje sami uzimaju i donose u škole izvode iz matičnih knjiga.
      Uzgred, zašto cenjeni Danas ne pušta moje komentare a pušta svu silu botova da uzaludno hvale lik i delo Brnabica?

  2. Svako ulaganje u obrazovanje se višestruko vraća. Pozdravljam ovakve inicijative.

    1. Ala botovi pružaju podršku! Ovo nije ulaganje u obrazovanje već zatupljivanje dece. Ako nismo znali kako i kuda mogli smo da vidimo kako to rade najbolji – Finci. Oni još nisu došli na ovako vrhunski nivo kakav ima Srbija ali zato imaju najbolji školski sistem u svetu. Izgleda da je našim vlastodršcima ideal američki sistem za stvaranje debila. Provera znanja će se sastojati od pitanja i nekoliko ponuđenih odgovora. Da li je to na papiru ili elektronski totalno je nebitno. A šlag na torti je da ako nastavnik/učitelj da učeniku ocenu manju od petice moraće da na kukuruzu kleči pred roditeljima i skrušeno obrazlaže zašto je njegovom veličanstvu učeniku dao tako malu ocenu. Srbistan je ovo!

  3. Ana je obecala brzu i efikasniju administraciju, i kao sto vidimo, obecanje je ispunila.

  4. Nema vise cekanja u redu za ovakve i slicne stvari, reforma administracije daje ocigledne rezultate.

  5. Konačno da se olakša neka procedura i da se ne skupljaju dokumeta. Ovim je olakšan upis đaka u osnovne škole.

  6. Novi elektronski upis dece će doprineti bržem upisu u skolu a pre svega bezpotrebno prikupljanje dokumentacije i velike gužve prilikom upisa. kako tehnologija napreduje, logično je da će biti preneta i na škole. Podržavam!

  7. Imam li ja pravo, kao roditelj, da povučem dete iz škole onog dana kada im u posetu dolaze razni diletanti sumnjivih intelektualnih sposobnosti koji objašnjavaju gladnom narodu da sada živi 65 miliona puta bolje nego pre 10 godina?

  8. Veliki je napredak sto ce sada postojati kompletan sistem obazovanja na jednom mestu. Podatak da li drzava skoluje kadrove koji su joj potrebni znaci za one koji upusiju skole.

  9. užasno smo zaostali i verujem da uživa u svakom vidu napretka koji uspeva da uvede

  10. Digitalizacija uprave je bila nophodna stvar. Nema više nepotrebne birokratske procedure pri upisivanju dece u skolu.

  11. Brz,efikasan i po mnoge ekonomičan način poboljšanja upisa mališana. Odlično odrađen posao!

  12. Tehnologije treba da pratimo,ali ne po svaku cenu,jer ona jednog dana može biti nenadoknadiva.

  13. Da li je moguce da objavljujete samo ocigledne botovske komentare? Sta to treba da znaci?

  14. Dete mi ide u Jovan Dučić. Poenta priče je da je zbog dolaska Brnabićeve rukovodstvo škole sredio učionicu za informatiku, dok se toaleti raspadaju i smrde. Sledeći put Brnabićeva će morati da obavi nuždu da bi sredili toalet…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.