Brnabić o naučnicima koji su protiv rudnika litijuma: Dozvoljavaju sebi da pričaju potpune budalaštine 1foto: A.K./ATAImages

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da profesori i naučnici koji govore protiv rudarenja litijuma u zapadnoj Srbiji dozvoljavaju sebi da „pričaju potpune budalaštine“.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da „mržnja prema (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću u potpunosti zaglupljuje te ljude, koji su po svaku cenu protiv Vučića“, i da cela „struka“ zna da to što oni govore protiv rudarenja litijuma „nije istina“.

„Nama su građani na prvom mestu“, rekla je Brnabić, koja je dodala da tome svedoči odluka predsednika Srbije da narednih dana boravi u Loznici i da razgovara s građanima.

Brnabić je optužila opoziciju da im je namera „da se Srbija uspori“.

„Za projekte za koje znaju da su dobri i da imaju smisla, oni i te projekte osporavaju“, kazala je Brnabić.

Povodom dešavanja na severu Kosova, gde su prištinske vlasti zatvorile  srpske institucije, rekla je da režim Aljbina Kurtija vrši „etničko čišćenje“.

„Da li će biti nove ‘Oluje’ (akcija Hrvatske vojske avgusta 1995. godine na području bivše Republike Srspke Krajine)? Neće, ali opet treba pokazati i svu brutalnost i nerazumnost Aljbina Kurtija, i to se konačno vidi“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari