Brnabić o tvrdnji da se poskupljenjem PCR testova puni budžet: Glupost epskih razmera

Ostavite komentar


  1. Imam utisak da je premijerka osim što je maliciozna i funkcionalno nepismena.
    Ako su kritike da se povećanje cena koristi da se budžet „puni“ a ona odgovara da „…da napunite budžet…“, ne zna razliku izmedju „puniti“ i „napuniti“.
    Ali još važnije je da je to već sve plaćeno od strane RFZO koji se puni od doprinosa tih istih gradjana kojima sada traže da ono sto su već platili (testove, opremu, repromaterijal, plate za medicinare) još jednom plate i to još skuplje. To se zove pljačka i pravljenje budala od gradjana.
    U najavi čuvena Šešeljeva taksa na aluminijumske felne.

  2. Treba svi da se stide ko ne razmislja kao nas vodja.
    E, da, i svi su jako glupi osim vodje, on je najpametniji.

    1. 1000 testova puta 3000 dinara vise ispada 3 miliona dnevno. 3 miliona po 3 miliona…Ako se na to doda dosadasnja zarada po testu (navedeno je pre neki dan da u vestima da ukupni troskovi testiranja iznose 2640 dinara) koja je nesto vise od 3000 dinara, sto na dnevnom nivou iznosi nesto preko 3 miliona, ispada da se u budzet svakog dana slije preko 6 miliona dinara ciste zarade. 6 miliona po 6 miliona ipak malo napuni budzet. Na to dodajte testiranja stranaca koja su jos skuplja od realnih troskova testiranja. Ipak ispada da ce fina cifra da se nakupi mesecno sa 3000 po 3000. Dokle planiraju da nam vredjaju inteligenciju?

      1. Nabavna cena PCR testa u martu je bila 10 € po testu. Sad je manje. Pričao čovek juče na tv

        1. Na kraju će da očerupaju i to iz budžeta pa da strpaju u svoje džepove bratija i sns-a. Ti testovi nisu predviđeni za to šo ih oni koriste.

  3. Ma sev je idealno samo se umire po hodnicima pred bolnicama ko vama da veruje ko jednom slaze je lazov a vi lazete svakog dana.

  4. Kaže premijerka da se dnevno testira preko 20 hiljada,pa se pitam ko to danima skriva više od 5000.Kaže dalje da sa poskupljenjem testova ona nema ništa I to je tačno jer I vrapci znaju ko se ovde pita bukvalno za sve.Interesantno bi bilo saznati ko je uvezao tzv.kućne testove za koje je objašnjeno(tek kada su planuli)da nisu za kućnu upotrebu.Neko je debelo zaradio.Sumnja se na Đilasa,ko bi drugi izveo tako gnusnu prevaru.Premijerka bi takođe trebala objasniti kako to sve poskupljuje a dinar godinama stabilan.

  5. Bravo za korektno I objektivno poštovanje slobode govora.Ako mislite da sam optužio Đilasa za uvoz testova onda niste uočili da je on poslužio samo kao primer dežurnog krivca za sve ŝto ne valja u Srbiji.A ne valja ništa,mediji su dno.

  6. Ma kakvo punjenje buzeta! Nih to me interesuje! Oni pune budzet nametima na narod i poskupljenjima ili kreditima! Ovo je primer velike korupcije koja je pocela pre 5-6 godina! Nabavljaju se reagensi i lrkovi po cenama koje su 3 do cak 10 puta vece od realnih! Naravno od odredjenih firmi-distributera u Srbiji! Te firme taj novac u kesu dele svima u lancu koji ucestvuju u nabavjama da se neko ne bi pobunio protiv kriminala, naravno zna se procenat prema mestu odlucivanja! Tako da najvise dobijaju ministar i drzavni sekretar a najmanje direktor zdravstvene udtanove! Ako se neko pobuni, nece da udje u taj lanac korupcije, odmah ga sklanjaju-drugo radno mesto, penzija, prekomanda i sl. Tako da 3/4 novca iz budzeta opredeljenih za civilno a i vojno zdravstvo zavrsi u privatnim dzepovima! I to u kesu!

  7. Postovana Ana, Slazem se sa vama. Zato budite pametniji i stavite da test kosta 1din. Dokazite da gresimo. Samo napredno!

  8. Glupost epskih razmera? 3.000 din. x 1.000 je 3 miliona dinara dnevno. Za mesec dana to je 90 miliona dinara, samo na razlici u poskupljenju i bez uračunavanja zarade od gotovo isto toliko na prethodnoj ceni, s time da nijedan stranac ne uradi taj test. Mislim da je glupak epskih razmera onaj ko u ovome ne vidi pljačku.

    1. Na žalost i jesmo EPSKI GLUP NAROD, čim su ovi još na vlasti a mi samo piskaramo komentare.

    2. Vesna Stefanović!
      Na žalost Vesna i jesmo…kada sve ovo trpimo i dozvoljavamo da nas pravi budalama polupismeni , bahati i primitivni svet!
      Dok svi jure napred, mi trčimo unazad!
      Niko nam nije kriv!

  9. Izašli u susret??? To znači da se o poskupljenju testa nije razgovaralo na osnovu činjenica vezanih za cenu – tu nema „izlaženja u susret“ – nego se očito pregovaralo na osnovu nekih drugih argumenata. Kojih???

  10. Korona mafijom hoćete zaradu na bolesti
    Manje kradite. Jel Anin brat uvozi testove?

  11. Ja kad vidim reči „premijerka“ I „ana brnabić“ zajedno, ja sam već video nedeljnu količinu gluposti epskih razmera.
    A za pcr testove – 1000 testova dnevno (ako je verovati premijerku, naravno) pa puta 5000 din zarade, meni se čini da je to 5 mil dnevno, 150 mil mesečno – nije mnogo, ali čovjeka veseli, zar ne?

  12. Puni se SNS budžet, ako je tebi malo 3000 dinara većini u državi je to 10%prihoda i na kraju 1500×3000=4500000 ili 38000 evra dnevno su sica za tebe, jasno kao dan koliko ste ti i brat već ukrali

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.