Brnabić ponovo napala medije Junajted grupe: Utrkuju se ko će glasnije da vikne da je Srebrenica genocid 1Foto: printscreen Pink

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ponovo je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks napala medije u okviru Junajted grupe.

Za sve Šolakove medije, opozicione političare i njihove analitičare koji se utrkuju ko će glasnije i više puta da vikne da je Srebrenica genocid, i koji ovih dana, više nego ikada do sada, mrze i preziru Aleksandra Vučića samo zato što se svim snagama bori protiv ove i ovakve rezolucije, evo da nešto pametno čuju i pročitaju od čoveka koji je, pored Jehude Bauera, najveći svetski autoritet na ovu temu – Efraima Zurofa“, napisala je Brnabić.

Ona je u okviru svoje objave referisala na tekst objavljen na sajtu RTS-a pod naslovom „Zurof: Nadam se da rezolucija o Srebrenici neće biti usvojena, UN najgore mesto za glasanje o tome“.

„Zurof, poznat kao „lovac na naciste“, ocenio je da je Generalna skupština UN najgore mesto za glasanje o pitanju Srebrenice „zato što je to političko glasanje, a ne analiza istorijskog događaja“, deo je teksta koji je Brnabić citirala.


Govoreći o podršci Nemačke za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Zurof je ocenio da je za tu državu rezolucija povoljna jer „Nemci, naravno, uvek žele da podele krivicu“, piše u tekstu.

„Dakle, ovo je jedna farsa, ovo je potpuna farsa. Ako je Srebrenica genocid, ko zna koji drugi incidenti koji nisu genocid će doći u UN gde će biti traženo da se predstave kao genocid“, upozorio je Zurof i ukazao da postoji opasnost da značenje reči genocid bude razvodnjeno i da izgubi svoj smisao“, još jedan je deo citiranog teksta.

Brnabić se potom osvrnula na opozicione političare i njihove navodne stavove o ovom pitanju.

„No, valjda Pavle Grbović, Biljana Đorđević, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Ćuta i ostali više znaju na ovu temu od Efraima Zurofa. Što se nas tiče – ponosni na Aleksandra Vučića i Srbiju koja se ne plaši da se bori za istinu i pravdu“, piše u njenom obraćanju na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari