ana brnabićfoto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su hrvatsku pevačicu Severinu Vučković srpski policajci zadržali na srpsko-hrvatskoj granici prošle nedelje da bi je „ispitivali o litijumu“ i o njenom stavu o „genocidu u Srebrenici“.

Brnabić je za televiziju Pink rekla da su srpski policajci hteli da čuju “ šta Severina ima da kaže o tom pitanju“.

Povodom toga što je Severina nakon višesatnog zadržavanja na granici, nakon što joj je odobren ulazak u Srbiju, odlučila da se vrati u Hrvatsku i izjavila da u Srbiju neće više dolaziti dok je na vlasti Aleksandar Vučić, Brnabić je rekla da zbog toga „neće moći da spava“.

„Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, što bi ona rekla ‘dok je diktator Aleksandar Vučić na vlasti’, neću moći da spavam“, kazala je Brnabić.

Predsednica parlamenta je rekla i da je sramota za srpsku opoziciju da su podršku uputili Severini i navela da hrvatska vlada ranije nije dozvolila ulazak Aleksandru Vučiću, kao predsedniku Srbije ili kao privatnom licu, da poseti Jasenovac.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije da je Severina zadržana na granici na osnovu spiska nepoželjnih osoba koje je on lično sastavio, kao ministar unutrašnjih poslova i kao direktor Bezbednosno informativne agencije, zbog njenih izjava i stavova, odnosno zbog verbalnog delikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari