ana brnabićfoto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić je večeras ocenila da teroristički napad, u subotu, na ambasadu Izraela u Beogradu ne sme da dovede do bilo kakvih rasprava po pitanju međunacionalnih odnosa u Srbiji.

Konvertit iz Mladenovca Miloš Žujović je u subotu, iz samostrela,  ispred ambasade Izarela ranio pripadnika Žandarmerije koji ga je potom ubio hicima iz vatrenog oružja.

„Što se tiče međunacionalnih odnosa, mislim da ovo treba čitavu našu zajednicu i čitavu zemlju da zbliži i misli da tu ne sme da postoji prostor za bilo kakvo nerazumevanje ili rasprave u društvu na tu temu“, kazala je Brnabić.

Ona je za televiziju Pink kazala da je Srbija bezbedna i sigurna zemlja koja, kako je navela,  beleži odlične ekonomske rezulate.

Prema njenim rečima, država mnogo ulaže u svaki deo svoje teritorije, bez obzira na etnički sastav gradova, opština i sela.

Rekla je da želi da se zahvali pripadniku Žoandarmerije Milošu Jevremoviću koji je pokazao izvanredan profesionalizam, na koji, kako je dodala svi treba da budu ponosni.

„Način na koji je on to uradio, da je prvo odbranio ono što mu i jeste bio zadatak i onda se postarao o sebi i to na najprofesionalniji način, najviše govori kako su obučeni pripadnici naše službe bezbednosti“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari