Brnabić u potrazi za srpskim studentima po Australiji

Premijerka traži pomoć od Univerziteta u Melburnu da spreči "odliv mozgova" iz Srbije

Ostavite komentar


  1. Lepo je da neko misli na te mozgove koji su daleko od svoje porodice a imaju mogućnosti da rade u svojoj zemlji i lepo zarađuju!

    1. Samo što se nisu vratili. Ove konferencije svaka vlast organizuje. Da se vrate ovde gde profesori Univerziteta imaju jedva 80.000 platu. Hahahaha.To je smešno. I to u trenutku kad budzet najvećim delom ide na vojsku.i policiju umesto na razvoj i prosperitet Srbije. Bićete oterani i označeni kao neko ko je upropastio sve čega se dotakao.

  2. Treba spojiti lepo i korisno i našu decu pozvati natrag ali i da budu za to dobro plaćena!

  3. Šta će joj oni, kada ima tolike doktore nauka u SNS-u? Svašta.

  4. Dok su ovde, ne vidite ih, ne cujete, sikanirate i polupismenim clanovima nalazete takvo ponasanje, ucenjujete clanstvom u stranci i lepljenjem plakata da bi dobili neki posao za koji se trazi srednja strucna sprema, ponizavate na sve druge nacine i trazite apsolutnu poslusnost i cutanje, a kad pobenu odavde, onda su ti isti strucnjaci sa kojima toboz zelite bolje odnose. Tuzno, bedno, ali to ste vi.

  5. Interesanto je da ona trazi savet u inostranstvu a ne od strucnjaka koji su u Srbiji…jako je interesantno da se ne obraca doktorima nauka i istrazivacima koji proucavaju osobine strucnjaka raznih profila u nameri da predumu ponasanje dugorocne migracije, dakle na uzorku koji je reprezentativan u zemlji koja je tradicionalno migrantska ( bar jos neko vreme, jeli…) razmatrajuci ovo pitanje jako kriticki i prelamajuci ga i sazimajuci kroz razne discipline…elem…videcemo kakav ce odgovor dobiti tim koji okupljam a koji ce ispitivati povezanost sindroma Iscrpljenosti u pomagackim profesijama sa namerom da se preduzme ponasanje dugorocne migracije…

  6. A zašto da se vrate? Da im ovi polupismeni političari pomognu da se prekvalifikuju, kako bi dobili posao. ili da ih učlane u stranku i onda rade posao iz struke, a deo plate obavezno da daju stranci.
    Ma palite bre!

  7. Kakva demagogija i cirkuska predstav. Ljudi će ostati, vratiti se, kada budu imali utisak da je Srbija normalna zemlja. Sa SNS magijom i kadrovima poput Brnabićke, Martinovića, Rističevića,… i naravno šefom Vučić sreće nema, taman i da svi imamo plate od po 5000€.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.