Brnabić: Vlada Srbije nije neprijatelj medija

Predstavnici Danasa premijerki poklonili Koraksov kalendar za 2018. godinu

Ostavite komentar


  1. Vlada Srbije sa svojim institucijama tuzilastvom,sudstvom,policijom je smrtni neprijatelj gradjana Srbije a ne samo neprijatelj novinara.
    Kako oprati sramotu i ponizenje koje su nam naneli?
    Scene iz Jagodine od pre par dana nikad nece biti zaboravljene,nikad oprostene.
    Ana Brnabic je niko.

  2. A ne, vlada Srbije je majka Tereza srpskih medija. Toliko voli Danas, N1, NIN i Vreme da bi ih poslala u raj, o svom trosku. Samo bi ostavila Pink, Inforner, Hepy, Studio B, i ostale gresne tabloide, da se muce na ovom svetu.

  3. Vlada je prijatelj medija samo im smeta Danas, Nin, N1, Pescanik, Njuz, 24 minuta, Nedeljnik i jos par …mozda.

  4. Čini se da Premijerka ne razume suštinu medija niti suštinu odnosa medija i vlasti. Mada bi se, sudeći po njenim ranijim profesionalnim iskustvima, moglo posumnjati da se samo pravi nevešta.
    Otvorenosti za dijalog je imanentna neka vrsta partnerskog odnosa, a partnerstvo u sebi (uvek) nosi kompromis.
    A kompromis Vlade i medija je uvek na štetu građana i građanki.
    Morala bi Premijerka da razume da je uloga medija u odnosu na svaku vlast, kontrolna i korektivna.
    Jedino uz takve medije biračko telo se može odbraniti od lakirovki koje nam svakodnevno serviraju sa svih nivoa vlasti pa i iz same Vlade.
    Na žalost nas koji živimo u ovoj zemlji, takvih medija je malo.
    Mnogo je više onih koji sa vlašću odavno uspostavili partnerski odnos i kojima je jedini cilj da kroz svrstavanje uz određene centre političke moći okoriste na sve moguće načine napuštajući, pri tom, svoju suštinu – istinito informisanje.

  5. Nije neprijatelj medijima koji su im naklonjeni i hvalospeve prave od njihove marionetske uloge. Prema kritičkim medijima jesu neprijatelji, jer znaju da ne mogu istinu lažima odbraniti. Na taj način postaju neprijatelji Srbije jer se sprovodi okupatorska politika Vašingtona a preko Brisela. Zato i zamajavaju narod bajkama o putu u NIGDE ili kako vole da kažu EU.

  6. Da bi premijerka i druge znacajne licnosti u Srbiji razumeli sta znaci medijska soboda i medijski pluralizam, Narodna skupstina bi mogla na predlog Vlade Srbije da ratifikuje Povelju Evropske unije o osnovnim pravima (2007/C 303/01), koja u clanu 11. sadrzi i odredbe o cloboda izražavanja i informisanja. Stav 2. ovog clana glasi:

    "Poštuju se sloboda i pluralizam medija"

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.