Za razliku od prethodnih godina kada je Brod Teatar tokom jula i avgusta plovio Dunavom i kanalima Vojvodine i igrao predstave za stanovnike mesta u koje pozorišne trupe retko dolaze, ove godine će oni imati priliku da ih vide tek krajem septembra, izjavio je za Danas Ratko Radivojević, idejni tvorac projekta „Brod Teatar“.

 Za ovu godinu oni ponovo pripremaju premijeru novog teksta književnika Đorđa Pisareva. Po Jovanu Steriji Popoviću, Pisarev je napisao tekst „Pokondireni tikvan“, a tekst je za pozorišnu predstavu adaptirao Ratko Radivojević koji i režira predstavu.

– Probe su nam uveliko u toku i radimo ih u Pozorištu mladih jer nam se brod i dalje rekonstruiše i to je razlog zbog kojeg ćemo ove godine krenuti kasnije nego inače na turneju. No, mi smo presrećni zbog toga jer će brod, tako rekonstruisan, biti pravo novo pozorište koje će moći da radi 365 dana u godini. Na turneju ćemo, najverovatnije, krenuti krajem septembra, ali ukoliko i bude lošeg vremena, naše predstave moći će da gleda 80 ljudi jer je toliko mesta predviđeno u zaštićenom prostoru. Pored toga, sada ćemo moći i da pravimo druga kulturna dešavanja kao što su izložbe, projekcije i dr., ističe Radivojević.

U predstavi „Pokondireni tikvan“ glumiće Milovan Filipović Era, Ninoslav Đorđević, Marija Mitrović, Miodrag Petronji, Ervin Hadžimurtović, Nataša Vranešević i dr. Muziku je uradio Nemanja Radivojević, za scenografiju je zadužen Nikola Džafo, a za kostime Romana Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari