Ovogodišnja turneja nam je bila veoma uspešna. Sve planirane predstave su odigrane, osim dve. U Baču nismo odigrali predstavu jer smo se nasukali i proveli 24 sata čisteći kanal koji je prošle godine bio plovan, a u Novom Bečeju nas je zahvatilo nevreme. Tu smo izgubili i nešto scenografije ali smo to sve uspeli da popravimo.

Ovogodišnja turneja nam je bila veoma uspešna. Sve planirane predstave su odigrane, osim dve. U Baču nismo odigrali predstavu jer smo se nasukali i proveli 24 sata čisteći kanal koji je prošle godine bio plovan, a u Novom Bečeju nas je zahvatilo nevreme. Tu smo izgubili i nešto scenografije ali smo to sve uspeli da popravimo. Dakle, nakon Bačkog Petrovca, Deronja, Sombora, Srpskog Miletića, Srbobrana, Bečeja, Bačkog Petrovog Sela, Mola Sente, Zrenjanina i Titela, dolazimo u Novi Sad. Hiljade ljudi u ovim mestima Vojvodine potvrdilo nam je da su pozorišne predstave gledali jedini put u životu kada je Brod Teatar uplovio u njihovo mesto, istakao je na juče održanoj konferenciji za novinare Ratko Radivojević, glumac i reditelj i idejni tvorac projekta Brod Teatar.

Prateći programi za mlade

Nekoliko pratećih programa obeležilo je, pored predstave, ovogodišnju turneju: informisanje mladih u ruralnim sredinama o postojećim podsticajnim merama za zapošljavanje u Vojvodini i Srbiji u organizaciji Razvojnog Fonda za mlade, „Bogatstvo različitosti“ – izložbu u organizaciji Razvojnog fonda za mlade i SKCNS, predstavljanje projekta „Moje društvo i ja“ UG „Ukrštanje“, „Misli globalno – meri i edukuj lokalno“, mobilnu ekološku laboratoriju za ispitivanje površinskih vodotokova i edukaciju stanovništva o značaju očuvanja i unapređenja stanja vodotokova u Srbiji u organizaciji Inženjera zaštite životne sredine.

Novosađani će predstavu prvi put biti u prilici da vide sutra uveče. Na Brodu će zaigrati Milovan Filipović, Ervin Hadžimurtezić, Ninoslav Đorđević, Agota Vitkai-Kučera, Jovanka Božović, Nataša Vranešević i Ratko Radivojević. Posle predstave koja je besplatna, u 22 sata program će biti nastavljen nastupom džez tria „Osa“ koji je učestvovao na celoj turneji „Plovnim putevima Vojvodine“.
Prva repriza predstave biće odigrana već sutradan, u četvrtak 14. avgusta sa početkom u 21 sat na Beogradskom keju. Na juče održanoj konferenciji Ratko Radivojević je potvrdio da će predstava u septembru biti odigrana dva puta na sceni Pozorišta mladih koje je ove godine, uz Brod Teatar i Studenski kulturni centar Novi Sad, učestvovao u produkciji projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari