Broj aktivno zaraženih u Majdanpeku skoro prepolovljen u odnosu na kraj aprila 1Opština Majdanpek Foto: J.B.K.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je obavljen 41 pregled, šest prvih i 35 kontrolnih i testirano je 15 osoba.

Svega kod dve je potvrđeno prisustvo korona virusa, a kako je u međuvremenu izlečeno sedam u opštini Majdanpek je sada 68  osoba aktivno pozitivno.

Hospitalizovano je 18 pacijenata u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, a u izolaciji se nalazi 129 lica. U poslednja dva meseca, dakle u martu i aprilu, evidentirane su 272 pozitivne osobe.

Tokom marta testirano je 911 osoba, pozitivno na virus bilo je 208, u aprilu je testirano 945, a prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 264.

U trećem talasu odnosno od novembra do danas od posledica korona virusa preminula su 34 pacijenta.

Najviše, čak 13 u decembru, po dva bolesnika preminula su u novembru i februaru, šest u januaru, dva u martu i devet u aprilu.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini zaraženo je 1.337 lica, do sada je izlečeno 1.226, a od posledica virusne infekcije preminula su 43 pacijenta.

Što se vakcinacije tiče, do kraja aprila na vakcinalnim punktovima u opštini, kao i u seoskim naseljima dato je ukupno 6.574 doza.

Prvom dozom vakcinisano je 3.763 građana, a revakcinisano 2.811 od 13.800 punoletnih stanovnika opštine Majdanpek.

Bor bez novoinficiranih, u Kladovu tri nova slučaja korona virusa

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je, pozivajući se na podatke zaječarskog  Zavoda za javno zdravlje „Timok“ da u Boru nije evidentiran nijedan novi slučaj zaražavanja korona virusom, kao i da su se od virusne infekcije oporavile 23 osobe.

Na teritoriji grada Bora je 263 aktivna slučaja virusne infekcije, na kovid odeljenjima Opšte bolnice na lečenju je 45 bolesnika, od kojih su 43 pozitivna na virus.

Juče je u borskoj kovid ambulanti obavljeno 26 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledana su 44 pacijenta.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, virus korona potvrđen je kod još tri osobe, od visusne infekcije oporavila su se takođe tri,  pa je aktivno pozitivno 40  bolesnika.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije korona virusom inficirano 1.698 osoba, do sada je izlečeno 1.588, a od posledica virusa preminulo je 70 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari