U Soko Banji održan je 37. susret radnika elektrodistribucija Srbije u periodu od 26. do 30. maja. Hotel „Zdravljak“ je bio uspešan domaćin za preko 500 učesnika ovih susreta, koji su se na terenima hotela nadmetali u fer-plej borbama, družili se, upoznavali, zbližavali i takmičili u 11 sportskih disciplina.

U generalnom plasmanu PD „Centrar“-Kragujevac,od kako je osnovan, ostvario je svoj najbolji plasman. Dobio je pehar za osvojeno treće mesto,sa ukupno 43 boda, samo bod manje od drugoplasiranog. Značajan doprinos osvojenom trećem mestu dali su i takmičari iz ED „Elektromorava“-Požarevac, koji zajedno sa ED „Elektrošumadija“-Kragujevac i ED „Elektromorava“-Smederevo, sačinjavaju PD „Centar“-Kragujevac. PD „Centar“-Kragujevac osvojio je prva mesta u muškom šahu i ženskoj odbojci. Drugi su bili u streljaštvu(muškarci),basketu, penjanju na stub i pikadu.

Takmičenja su bila neizvesna do kraja, a u nekim susretima dramatična, tako da se do samog kraja nisu znali pobednici i konačan plasman. Kao takva izazivali su pažnju i bila su dobro posećena. Svoje takmičare redovno su posmatrali i rukovodioci požarevačke Elektromorave na čelu sa direktorom Gvozdenom Ilićem i njegovim zamenikom, Draganom Markovićem.

Predsednik sindikata požarevačke Elektromorave, Miodrag Bata, zajedno sa prvim sindikalcem PD „Centar“-Kragujevac Brankom Gojkovićem, izražavaju zadovoljstvo zbog postignutog rezultata i osvojenog trećeg mesta.

„Zadovoljni smo rezultatom, jer je to najbolji rezultat od kako je pre tri godine, formiran „Centar“. Možda je moglo bolje, ali, i ovako je dobro. Iduće godine idemo na viši plasman“, samouveren je Bata.

Dragoslav Jovanović-Joki, član fudbalskog tima, koji ne može da prežali neočekivano slabiji plasman svoj ekipe kaže:

„Da smo malo bolje igrali i imali više sreće, ostvarili bi bolji rezultat u fudbalskom takmičenju, a samim tim i u generalnom plasmanu, jer drugoplasirani u generalnom plasmanu ima samo bod više od nas. Da smo iskoristili neočekivani uspeh naših odbojkašica i da su naši strelci ponovoli uspeh sa predhodnih takmičenja, kada su ubedljivo osvajali prva mesta, eto mas na tronu“, rezigniran je Jovanović.

Igre su se završile dodelom pehara i priznanja na svečanoj večeri. Posle oficijalnog dela svi učesnici su se uz muziku, pesmu i igru proveselili, dogovarajući se za naredne susrete sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari