Srpska ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na 19. Gran priju u kineskom Makau, pobedom nad svetskim prvakom Rusijom od 3:0 (25:21, 25:20, 25:16). Izabranice selektora Zorana Terzića dominirale su tokom celog meča i do pobede došle nakon samo 71 minuta igre, a Ruskinje nijednog momenta nisu imale šansu da preokrenu rezultat. Ovo je već drugi put u tri dana da su srpske odbojkašice savladale svetskog prvaka.


Selektor Zoran Terzić izjavio je posle meča da je ponosan na svoj tim jer je ovo prvo učešće Srbije na ovom prestižnom takmičenju.

– Jako sam srećan i ponosan na svoj tim. Ovo je prvi put da igramo Gran pri i odmah smo osvojili bronzanu medalju. Ovo je veliki uspeh, naročito zato što je ostvaren protiv tako velikog tima kao što je Rusija. Posle osvajanja Evropske lige i bronze na Gran priju, čeka nas Evropsko prvenstvo, najvažnije takmičenje za nas. Nadam se da će moj tim igrati na istom nivou kao sada – rekao je Terzić.

Sledeće takmičenje koje očekuje naše odbojkašice je Evropsko prvenstvo u Srbiji i Italiji koje se održava od 23. septembra do 2. oktobra, a Srpkinje će se takmičiti u grupi A sa Nemačkom, Ukrajinom i Francuskom.

Brakočevićeva najbolji poenter

Jovana Brakočević proglašena je za najboljeg poentera finalnog turnira, dok je Milena Rašić najbolji smečer ovogodišnjeg Gran prija. Odbojkašice SAD osvojile su zlatnu medalju pošto su u finalu savladale Brazil sa ubedljivih 3:0 (26:24, 25:20, 25:21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari