Novovarošanin Vladimir Dulanović -Toki dobitnik je treće nagrade na ovogodišnjem međunarodnom konkursu poezije „Ćirilica-slovo srpskog lica“, koji tradicionalno raspisuje Kulturno-prosvetni centar iz Petlovca na Mlavi.

Laskavo književno priznanje naš sugrađanin osvojio je za pesmu „Odasan“ i to u konkurenciji 560 poetskih radova iz pera 188 autora. Zlatno slovo ćirilice osvojio je Beograđanin Manojle Gavrilović za pesmu „Caričin venac“, a Srebrno Radoje Regojević iz Švajcarske za pesmu „Majka hrabrost“.

– Nakon tridesetak godina bavljenja pisanjem poezije, ovo je prvo književno priznanje i zato mi je ova nagrada posebno draga i značajna. Biće mi to i dobra motivacija da se u budućnosti aktivnije angažujem na polju učešća i na drugim poetskim konkursima, ističe Vladimir Dulanović, inače, knjižničar u gradskoj Biblioteci, koji se godinama, pored poezije, bavi i glumačkim i rediteljskim stvaralaštvom.

Ovaj talentovani Novovarošanin, inače, objavio je 2001. u izdanju ovdašnjeg Doma kulture prvu zbirku pesama pod nazivom „Pretežno ljubavne“. Njegov pesnički krčag broji još par stotina pesama, koji godinama čekaju na izdavača. Dulanovićeva pesnička ostvarenja našla su, inače, mesta u nekoliko zbornika poezije, a nagrađena „Odasan“ biće objavljenja u Zborniku festivala petrovačkog Kulturno- prosvetnog centra, zajedno sa 87 najboljih na ovogodišnjem poetskom konkursu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari