Deonica regionalnog puta od nekadašnjeg izbegličkog naselja Četvrti kilometar do Malog mosta u Pirotu dobila je novi sloj asfalta.

Rekonstrukciju ove deonice po principu pola-pola rade pirotski Fond za građevinsko zemljište i puteve i Ministarstvo za infrastrukturu. Vrednost radova je preko 400.000 evra.

Direktor Fonda za građevinsko zemljište i puteve Momčilo Antić izjavio je da se nastavlja ranije započeti posao na ovoj deonici regionalnog puta.

– Potpuno rekonstruišemo ovaj putni pravac koji je važan iz mnogo razloga. Rešićemo pitanje vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Prčevac kroz koje prolazi ovaj put, ruinirani kolovoz dobija novi izgled i, ono što je najvažnije, uradićemo i odvod za atmosferske vode. S druge strane, ovaj putni pravac regionalnog je karaktera i vodi do Visočke Ržane na Staroj planini. Rekonstrukcijom tog putnog pravca stvaraju se mogućnosti da se brže i lakše ode do Stare planine i buduće turističke destinacije na Mramoru. Tako povezujemo sva naseljena mesta od grada do Visočke Ržane i Dojkinaca – kaže Antić i dodaje da očekuje nastavak radova na rekonstrukciji od Cerove do Bazovika koji vodi do „Jabučkog ravništa“ i od Brloga do Dojkinaca.

Od „Malog mosta“ do pružnog prelaza postavljena je i nova javna rasveta, a iz Fonda najavljuju da će rekonstruisati i rasvetu kroz naselje Prčevac.

Pre tri godine rekonstruisana je deonica puta od „Četvrtog kilometra“ do Planinarskog doma u dužini od 8,5 kilometra, a vrednost tih radova bila je oko tri miliona evra. Radove je finansiralo JP Putevi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari