U svim domaćinstvima u Inđiji koja imaju gasne priključke uskoro bi potrošnja trebalo da se očitava daljinski. Upravo ovaj pilot projekat daljinskog očitavanja potrošnje gasa počeo je da se primenjuje u stambenom Bloku 63 i u industrijskim zonama opštine Inđija. On je omogućio lakše očitavanje potrošnje u stanovima koji su često zaključani, a merači nedostupni radnicima koji očitavaju, kao i u industrijskim zonama gde je velika razuđenost fabrika u dve zone.

Projekat je pokrenut kako bi se na mestima sa koncentrisanom grupom potrošača, kao što je u Inđiji Blok 63, uradila ugradnja daljnskog očitavanja, što će olakšati, ubrzati i pojeftiniti proces očitavanja merača, ali i da se na delu vidi način funkcionisanja sistema i nakon toga krene u akciju uvođenja u sva domaćinstva.

Projekat čija je vrednost oko milion evra sprovodi ovdašnji JP Ingas, a vredan je oko milion evra. U ovom stambenom bloku njime je obuhvaćeno više od 200 potrošača od planiranih 340, tako da će u narednom periodu biti ugrađeno još 140 daljinskih brojila. Inače, sistem daljinskog očitavanja trenutno je najmoderniji te vrste, a uvođenjem novih informacionih tehnologija, poboljšava se kapacitet usluga prema potrošačima i omogućava moderan pristup radu distributera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari