Sve poslove vezane za poreze građani Požarevca će ubuduće moći znatno efikasnije da obave na jednom mestu zahvaljujući novim, dograđenim i rekonstruisanim prostorijama Filijale Poreske uprave Srbije u Požarevcu koje su svečano otvorene uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva finansija Miodraga Đidića, direktora Poreske uprave Srbije Dragutina Radosavljevića, direktora Filijale Požarevac, Slav

Sve poslove vezane za poreze građani Požarevca će ubuduće moći znatno efikasnije da obave na jednom mestu zahvaljujući novim, dograđenim i rekonstruisanim prostorijama Filijale Poreske uprave Srbije u Požarevcu koje su svečano otvorene uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva finansija Miodraga Đidića, direktora Poreske uprave Srbije Dragutina Radosavljevića, direktora Filijale Požarevac, Slaviše Momčilovića, načelnika Braničevskog upravnog okruga Gorana Petrovića, gradonačelnika Požarevca Miodraga Milosavljevića, predsednika Skupštine grada Miomira Ilića, direktora ustanova i preduzeća kao i predstavnika misije Međunarodnog fonda koji su poslednje dve nedelje boravili u poseti Poreskoj upravi Srbije. Adaptacijom ovog prostora građani Požarevca će, umesto na tri različite lokacije što je bio slučaj do sada, svoje obaveze izmirivati na jednom mestu.

Državni sekretar Đidić je rekao da je ova zgrada sada veoma namenski veoma funkcionalna za rad poreske uprave. Takođe, olakšava građanima angažovanje jer mogu lakše da ostvare svoja prava i obaveze prema državi Srbiji preko Poreske uprave. On je iskoristio priliku da govori o Zakonu o izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koji je izazvao dosta bure u javnosti i naveo da oko 50 odsto poreskih korisnika u Republici Srbiji nije izmirivalo svoje obaveze prema radnicima, odnosno nije uplaćivan radni staž. Od sada će zakonom biti određeno da niko neće moći da isplati zarade ukoliko ne uplati doprinos. Onaj ko ne bude poštovao ove obaveze, snosiće krivičnu odgovornost. Druga novina je da će javnosti biti dostupne informacije o radu Poreske uprave i od ove godine će na sajtu ove institucije svako moći da ih vidi, navodi Đidić. On je takođe izjavio da je sa predstavnicima MMF-a podstignut zadovoljavajući nivo saradnje, a dobijene su konstruktivne kritike, pohvale i upustva.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević je izrazio zadovoljstvo završetkom novih 526 kvadratnih metara prostorija Filijale Poreske uprave u Požarevcu. Po njegovim rečima, vrednost radova je 44 miliona dinara. – Nalazimo se u potpuno novom objektu koji će biti funkcionalan, koji će, zajedno sa osnovnom kvadraturom, činiti 1.800 kvadrata površine i koji će objediniti sve do sada dislocirane institucije Poreske uprave u Požarevcu. Svi 66 zaposlenih radiće i opsluživati sve poreske obveznike na teritoriji Požarevca i šire, a to je 1.663 pravna lica, 1.850 preduzetnika, 1.360 PDV obveznika i preko 14.000 poljoprivrednika, dakle, nešto više od 20.000 poreskih obveznika koji će imati potpuno nove uslove koje će pružiti Poreska uprava, rekao je Radosavljević, dodajući da je cilj Poreske uprave da stalno unapređuje kvalitet svojih usluga.

Zgrada u ulici Stari korzo 49 sada ima dve nove etaže, a sve više će se koristiti elektronska komunikacija sa Poreskom upravom, čulo se još na ovom skupu, sa tendencijom da od sledeće godine i građani mogu biti korisnici ovakve vrste komunikacije, čime bi se smanjili troškovi i poboljšala evidencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari