Prva Novosadska rolerijada startuje danas sa platoa između studentskih domova „Dr Slobodan Bajić“ i „Dr Veljko Vlahović“, u organizaciji nevladine organizacije „Space Motion“. Na ulice će izaći ljubitelji vožnje rolera iz svih delova Srbije, različitog uzrasta i vozačkog umeća.


Pravo učešća na Rolerijadi imaće roleraši od 7 do 30 godina, koji će učestvovati u brzim trkama i maratonu. Za one malo starije biće organizovana trka zadovoljstva „Zarolaj HIV“, koja će biti realizovana uz Dance4Life ekipu, a s ciljem da podigne nivo svesti mladih o AIDS-u.

U okviru manifestacije biće održan šarolik kulturno-zabavni i muzički program – performans polaznika škole mladih talenata UMS, javni čas fitnesa u organizaciji „World class“ fitness centra, javni časovi kapuere i parkura, nastupi poznatih novosadskih didžejeva, i još mnogo toga.

Takmičenja u vožnji rolera izmeniće režim saobraćaja u pojedinim ulicama u gradu.

Za potrebe odvijanja brzih trka od 11 do 16 sati vozila neće moći saobraćati Ulicom dr Sime Miloševića, od Bulevara Cara Lazara do Ulice dr Ilije Đuričića. Na istom potezu, kao i na delu Bulevaru cara Lazara mini maraton će obustaviti saobraćaj od 17.40 do 18.10 sati, a maratonska trka od 17:40 do 18:30 sati. Prva Novosadska rolerijada prvobitno je bila najavljena za 30. jul, ali je odložena zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari