Kiks iz prvog kola domaćeg šampionata protiv Spartaka ZV, crveno-beli su nadoknadili u susretu sa Javorom.

Uprkos pobedi, razlika između utakmica u nacionalnom prvenstvu i evropskim takmičenjima bila je evidentna. Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da trijumfuju u duelu sa Ivanjičanima iako su svih 90 minuta igrali sporo sa puno dodira, a pritom su se loše kretali bez lopte.

Do četvrtka i revanš meča sa Renom trener Robert Prosinečki moraće da usadi instrukcije svojim igračima vezane za pojednostavljenje igre. Crveno-beli će u Francuskoj morati neuporedivo brže da se transformišu iz odbrane u napad zbog čega će im biti neophodan i znatno raspoloženiji Darko Lazović, kao i Borha. Kolumbijac je solidan tehničar, ali mu brzina nije jača strana. Često bespotrebno „guši“ loptu, čineći napade svog tima poprilično sporim.

– Imaćemo težak zadatak u Francuskoj. Ren možda i nije tim koji izrazito kvalitetno igra na domaćem terenu, ali je svakako favorit. Uprkos navedenoj činjenici, verujem da možemo proći u grupnu fazu Lige Evrope. Ko ne veruje u takvu mogućnost ne bi trebalo da se bavi sportom. Fudbal je čudo – naveo je Nenad Kovačević kapiten Zvezde.

Veznjaci srpskog tima imaće najviše zadataka u revanšu. Svakako će morati da povećaju stepen agresivnosti na sredini terena, onemogućavajući rivalske veziste da iz polukontri asistiraju Pitroipi i Ugu Montanji.

Jadan od najvažnijih aduta Zvezde sigurno će biti Duško Tošić, koji je trenutno najbolji fudbaler crveno-belih.

– Nadam se da ćemo se dobro odmoriti pred put u Francusku. Neka svi budu uvereni da ćemo pokazati karakter. Navijači su skandiranjem sa tribina poslali jasnu poruku i mi ćemo se potruditi da ih obradujemo plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope – optimista je levi bek Crvene zvezde.

Francuzi menjaju taktiku

Posle debakla od Monpeljea (4:0) u poslednjem kolu domaćeg šampionata Ren će sigurno u revanš utakmici sa Zvezdom promeniti prvu postavu, ali i formaciju. Za razliku od duela u Beogradu meč će početi najbolji zadnji vezni M’ Vila, dok će Ugo Montanjo od prvog minuta biti najistureniji fudbaler u napadu Rena. Francuzi će, u odnosu na duel u Beogradu, sigurno biti agresivniji, verovatno neće prepustiti inicijativu srpskom timu tako da možemo očekivati formaciju 4-3-3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari