Startovao sistem za automatsku detekciju brzine vozila, kamere zabeležile prve prekršaje 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

U Beogradu, od ponedeljka, na četiri lokacije radi sistem za automatsku detekciju prekoračenja brzine vozila, a u prva 24 sata zabeleženo je pet ekstremnih prekršaja, sa vožnjom bržom od 30 kilometra na čas iznad propisanog ograničenja.

Reč je o Bulevaru Mihajla Pupina, kod Brankovog mosta, na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, raskrsnici Ulice antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra, kod pijace „Đeram“, objavio je danas RTS.

Na te četiri lokacije u Beogradu brzina kretanja vozila ograničena je na 50 kilometara na sat a cilj sistema, kako je kazao, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Bojan Radovanović, nije kažnjavanje već unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Kazao je da pored prekoračenja brzine i prolaska na crveno svetlo, sistem za automatsku detekciju kontroliše i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, upotrebu mobilnog telefona, nepravilno prestrojavanje, neustupanje prvenstva prolaza.

Dodao je da se planira postavljanje sistema i na drugim lokacijama „što će se raditi fazno“ a prema planu za Beograd, sistem bi trebalo da se postavi na 51. lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari