Košarkaši Budućnosti savladali su Široki sa 65:57 u 21. kolu ABA lige i tako zadržali četvrtu poziciju na tabeli sa koje se ide u plej-of regionalnog takmičenja. Podgoričane je do 13. pobede u sezoni predvodio Aleksa Popović sa 16 poena, dok je Di Bost dodao 13. Domaćin je u finišu prvog poluvremena imao 17 poena prednosti, a treću četvrtinu je završio sa vođstvom od 54:36.

Nakon toga malo je smanjio gas, Široki je to iskoristio da napravi seriju od 11:0 i na kraju ipak izgubi podnošljivom razlikom. U redovima Širokog niko nije stigao do dvocifrenog učinka, a po devet poena postigli su Ivan Ramljak i Boris Barać.

Solnok je u prvom meču kola slavio na svom terenu protiv Olimpije sa 89:72, posebno zahvaljujući Seadu Šehoviću i Akošu Horvatu, koji su meč završili sa 19, odnosno 18 poena. Kod Olimpije, Dino Murić je ubacio 21 poen i imao devet skokova. Krka je na gostovanju bila bolja od Splita sa 71:61. Domen Lorbek je postigao 25 poena u tom trijumfu, dok je Jure Lalić dodao 11 poena. U timu Splita, Toni Dijan je postigao 20 poena i imao sedam skokova.

Derbi kola odigran je sinoć u hali Pionir, gde je Crvena zvezda Telekom dočekala Partizan mt:s, a nekoliko sati ranije sastali su se i Cedevita i MZT. Lider ABA lige Igokea ne bi trebalo da ima težak zadatak u večerašnjem susretu sa Zadrom, mada je porazima u poslednja dva kola ozbiljno ugrozila vodeću poziciju. Iako u timu iz Aleksandrovca veruju da će na kraju ligaškog dela ostati na prvom mestu, pojavile su se i prve sumnje pošto hala u Laktašima ne ispunjava uslove za takmičenje u Evroligi, na šta će Igokea imati pravo ukoliko bude najbolja uoči plej-ofa.

Radnički i Cibona pomažu Danici

Košarkaški klub Radnički uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za operaciju Danice Ćirković, koja boluje od hipertrofije srčanog mišića. Pored ulaza u halu „Jezero“, pred večerašnji meč protiv Cibone, biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Danici je za operaciju u inostranstvu neophodno 150.000 evra, obezbeđen je termin u martu, ali za sada nema dovoljno novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari