Nedeljnik Pančevac postao je najskuplje plaćen medij u zemlji. Prodat je 14. februara na aukciji za 181 milion dinara ili 2,2 miliona evra, što je za oko 14 puta više od početne aukcijske cene od 13 miliona dinara.
Novi vlasnik postala je Cvjeta Marković iz Beograda, u prvi mah nepoznata osoba u pančevačkoj javnosti.

Nedeljnik Pančevac postao je najskuplje plaćen medij u zemlji. Prodat je 14. februara na aukciji za 181 milion dinara ili 2,2 miliona evra, što je za oko 14 puta više od početne aukcijske cene od 13 miliona dinara.
Novi vlasnik postala je Cvjeta Marković iz Beograda, u prvi mah nepoznata osoba u pančevačkoj javnosti. Međutim, radi se o porodici Marković, rodom iz Loznice, koja je u prethodnih nekoliko godina uložila oko 12 miliona evra u kupovinu poljoprivrednih preduzeća na teritoriji opštine Pančevo. Između ostalog, u njihovom vlasništvu su preduzeće Seme Pančevo, Poljoprivredno preduzeće Starčevo, velike obradive površine, mlinovi i sušare, a od sada i nedeljnik Pančevac. Još uvek nije poznato kakvi će biti predstojeći poslovni koraci novih vlasnika.
Ono što je poznato, to je da su zaposleni u ovoj kući nezadovoljni ishodom aukcije i njih 14 koji su i kao konzorcijum učestvovali u nadmetanju za kupovinu Pančevca najavljuju da će napustiti preduzeće, a kako nezvanično saznajemo, oni su već i potpisali ugovore o sporazumnom raskidu ugovora sa ovim novinsko-izdavačkim preduzećem.
Iako se ranije u pančevačkoj javnosti spekulisalo o tome da će Pančevac izaći pod nekim drugim imenom, ukoliko se desi da Pančevac kupi neko ko nije po ukusu zaposlenih, ipak je u petak, 15. februara, izašao 4232. broj ovog lista, ali poslednji koji su napravili zaposleni pre privatizacije.
Pre privatizacije se dosta nagađalo o tome ko je sve zainteresovan za kupovinu Pančevca, da je čak veče pre aukcije bilo reči da će se na njoj pojaviti čak osmoro zainteresovanih. Na kraju, za najprofitabilniji lokalni list u Srbiji nadmetalo se svega troje učesnika. Od dva konzorcijuma zaposlenih, pojavili su se predstavnici samo jednog, onog koji okuplja 14 zaposlenih, dok je novinar Nenad Živković, kako je rekao Radio Pančevu, voljom svog poslovnog partnera Milana Popovića, odustao.
Marija Andrić, koju je dan uoči aukcije, na lični zahtev Upravni odbor razrešio dužnosti glavnog i odgovornog urednika, imenovana je za vršioca dužnosti za period dok novi vlasnik ne stupi u posed. Ona je za lokalnu televiziju rekla da većina zaposlenih već razmišlja o odlasku i o pokretanju novog lista. Ona je ranije za Danas izjavila, da su radnici Pančevca već registrovali preduzeće koje bi se bavilo istom delatnošću i da očekuju da i novi list bude dobro prihvaćen u gradu jer, kako je tada rekla, znaju kako se posao radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari