Udruženje predizetnika Smoljinac u utorak posetio je poslanik LDP Zoran Ostojić i Katarina Jelisavčić, koordinator za poljoprivredu te strank, kao članovi Gradskog odbora LDP Požarevac, na čelu sa menadžerom Draganom Radisavljevićem. Oni u posetu Smoljincu došli jer su čuli da jedno braničevsko selo ima uspešno udruženje privatnih preduzetnika i privrednika, zašta se njihova stranka programski zalaže.


Goste iz Beograda o istoriji Smoljinca i radu Udruženja upoznao je jedan od osnivača i potpredsednik Saša Stević, vlasnik dva uspešna preduzeća koja najviše posluju sa inostranim partnerima. On je rekao da pred poslednje izbore njima u gostima j bio tadašnji Ministar ekonomije, Mlađan Dinkić koji im je rekao da se preduzetništvom bavi samo pet odsto građana.

– Dinkić je tada svojom pričom ubedio dosta glasača iz sela i okoline i oni su tada u našoj opštini dobro prošli. Posle izbora niko iz G17, sada URS nije našao za shodno da nas obiđe i pita šta nas muči. Pokupili su glasove i otišli. Čak i sadašnji poslanik URS Stevica Spajić iz Požarevca, nije nas obišao, iako je pre nego što je postao poslanik bio koordinatar Kancelarije za regioinalni razvoj – rekao je Stević, sumnjajući da ovaj je dolazak visokih stranačkih funkcionera iz LDP u Smoljinac neka vrsta predizborne kampanje.

Poslanik Ostojić negirao je da su došli zbog izborne kampanje rekavši da su izbori daleko i da će se održati tek sledeće godine, negde u aprilu.

– Mi smo ovde došli da se upoznamo sa udruženjem privrednika, jer nam je bilo interesantno da jedno selo ima Udruženje, koje čine uspešni i vredni ljudi, i koje kao takvo treba da da primer ostalim preduzetnicima u Srbiji, čak i u većim gradovima. Mi se programski zalažemo za osnivenjem malih i srednjih preduzeća, kao na zapadu, jer je to budućnost naše ekonomije. Vreme gigantskih, socijasističkih, preduzeća je prošlost i mi se zalažemo da kroz ta preduzeća stvorimo bogate pojedince koji će biti lokomotiva razvoja naše zemlje. Dinkić je u prošlosti svojom demagogijom zadobijao poverenje građana ali su ga oni pročitali i neće više nasedati na njegove priče – između ostalog rekao je usšešnim preduzetnicima iz Smoljinca pslanik LDP, Zoran Ostojić.

Koordinator za poljoprivredu te stranke, Katarina Jelisavčić poručila je, pošto je Smoljinac i braničevski okrug poljoprivredni kraj, da se osnuju i poljoprivredna udruženja, kako bi lakše plasirali svoje proizvode tržištu. Ona je dodala da je ekonomoski isplativo da se zemlja obrađuje na površini od 30 hektara i naviše. Sve ispod toga je preživljavanje i poljoprivrednicima koji imaju manje zemlje poručila je da se preorjentišu na stočarstvo, jer su razne studije pokazale da je to isplativije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari