Odbornici Skupštine grada usvojili su budžet od 22,2 milijarde dinara. Budžet za 2012. je za 10 odsto viši od ovogodišnjeg, a član Gradskog veća za finansije Živko Makarić rekao je da su subvencije javnim preduzećima neznatno povećane i da je obezbeđeno normalno funkcionisanje komunalnog sistema.


– Planirana je četvrta faza Bulevara Evrope, izgradnja kanalizacione mreže u prigradskim i gradskim naseljima, izgradnja potisnog vodovodnog i kanalizacionog voda između Kaća i Budisave, kao i izgradnja fabrike vode na sremskoj strani grada. Planirana su i značajnija izdvajanja za Arhiv grada, privrednu halu na Rimskim Šančevima, izgradnju mesne zajednice u Sremskoj Kamenici, Osnovnu školu „Dositej Obradović“, završetak vrtića u Radničkoj ulici, objekat Doma zdravlja u Futogu, te most koji će povezati kej i Ribarsko ostrvo – rekao je Makarić.

Pre usvajanja budžeta, odbornici URS-a su napustili sednicu, a njihov odbornik Nebojša Korać rekao je da budžet nije ni investicioni ni štedljiv niti socijalni, već je obična šarena laža, kad u njemu nema para za trudnice i porodilje dok ima za kupovinu medija. Šef odborničke grupe SRS-a Đurađ Jakšić koji smatra da vlast nema plan, program i viziju razvoja grada, da su prihodi precenjeni, a rashodi potcenjeni.

– Ovaj budžet je mrtvo slovo na papiru, i niko ne zna koliko će zaista biti. Budžet za 2011. je najpre usvojen u visini od 20,3 milijarde, rebalansom u junu je povećan na 22,4, a u oktobru smanjen na 20,4. Tako je i sa budžetom za 2012, pošto je nejasno kako će gradska vlast prikupiti 15 milijardi prihoda. Takođe, ponovo su najveća stavka tekuće investicije, a ne predviđa se nijedno novo radno mesto – kaže Goran Višnjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari