Krkobabić: Rebalans budžeta Beograda dobro planiran, za Apoteke Beograd trebalo bi da se izabere novi direktor 1foto FoNet Aleksandar Barda

Odbornik Ujedinjenih penzionera, poljopriverdnika i proletera – Solidarnost i pravda (PUPS — Solidarnost i pravda) u Skupštini Beograda, Stefan Krkobabić rekao je danas da je rebalans budžeta glavnog grada dobro planiran, održiv i razvojni i ima svoju jasnu socijalnu komponentu.

„Jasna socijalna komponenta govori da se pomažu deca, najstariji i to se vidi u svakom segmentu rebalansa budžeta“, rekao je Krkobabić, na sednici Skupštine Beograda, na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta.

Dodao je da kada se govori o izdvajanju za kulturu „uvek može da se da više, ali da se daje mnogo više nego što je davano u prošlosti“.

„Ako ne budemo radili zajedno, promene neće biti“, rekao je Krkobabić i pozvao sve odbornike da podrže „neka rešenja, kao 20.000 dinara koje dobijaju naši učenici, zatim akcije o pomoći penzionerima, gerontodomaćicama i aktivnu socijalnu politiku koja je na delu od 2020. godine“.

Krkobabić je rekao da je Beograd u ubrzanom razvoju i da će uvek biti manjkavosti, ali da „mora da se pohvali projekt Ekspo 2027. koji je razvojni, ne samo za Beograd, već i za Srbiju“.

„Oko toga nema podele i oko toga ne treba da bude priče. Pobedili smo mnoge gradove u Evropi i treba da se ponosimo što će 2027. Ekspo biti u Beogradu“, rekao je Krkobabić.

Bez aktivne socijalne politike, prema njegovim rečima, nema pravog odnosa prema ljudima.

„U redu je priča i o ulicama, kanalizaciji i bulevarima, na kraju svega je čovek i zato je socijalna politika odgovorna i založićemo se da se vrati institut 13. penzija“, rekao je Krkobabić.

Dodao je da „misli da će njihova koalicija pokrenuti tu inicijativu da bi zaštitila one sa najnižim primanjima“.

Istakao je da i za Apoteku „Beograd“ treba da se na transparentan način izabere novi direktor i da je to „potpuno pošteno“.

Govoreći o izjavi gradonačelnika Aleksandra Šapića da će podržati, ako nadležne institucije donesu odluku o izmeštanju groba Josipa Broza Tita, Krkobabić je rekao da je „Beograd kosmopolitski grad i da nema mesta za reviziju istorije, kao i da su partizanski pokret i pokret genarala Draže Mihajlovića izjednačeni 2003. godine“.

„Mi smo jedini narod koji ima dva narodnooslobodilačka pokreta i iskreno ćemo reći, mi iz PUPS-a nikada nećemo podržati da neko pomisli da partizani nisu oslobodili Beograd i potpuno se u tome slažem sa Socijalističkom partiom Srbije“, rekao je Krkobabić.

Naveo je da „svaka revizija može da dovede do još većih podela u društvu i da terba da se baštini to što su se oba pokreta borila i izborila za slobodu“.

„Da li će doći do ukidanja muzeja Jugoslavije, neće doći jer je kulturna ustanova koja mora da govori u kakvoj smo zemlji živeli i da su se ovde uvek poštovale različitosti i da je zbog toga Beograd kosmopolitski grad“, naveo je Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari