Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodni pres institut (IPI) objavili su da je dobitnik nagrade SEEMO 2007. za bolje razumevanje u istočnoj Evropi koja nosi ime dr Erharda Buseka, novinar bugarskog dnevnog lista Trud Milena Dimitrova. Ona je doktorirala žurnalistiku, a poznata je i kao autor nekoliko dela kao što su „Slike iz Japana“(1992) i „Parlament i novinarstvo“ (2000).

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodni pres institut (IPI) objavili su da je dobitnik nagrade SEEMO 2007. za bolje razumevanje u istočnoj Evropi koja nosi ime dr Erharda Buseka, novinar bugarskog dnevnog lista Trud Milena Dimitrova. Ona je doktorirala žurnalistiku, a poznata je i kao autor nekoliko dela kao što su „Slike iz Japana“(1992) i „Parlament i novinarstvo“ (2000). Ovogodišnja dobitnica predavač je na katedri za žurnalistiku i istraživačko novinarstvo na Univerzitetu Sveti Klement Ohridski u Sofiji i predsednik Udruženja bugarskog ogranka istraživačkog novinarstva.
Dimitrova, koja se novinarstvom bavi od 1983, dobila je ovo priznanje zahvaljujući tome što je putem svog rada doprinela klimi boljeg razumevanja između žitelja različitih država i pripadnika različitih kultura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari