Bulatović (AKB): Vrh države ne želi da se otkriju ubice advokata Ognjanovića, Vučić svoja saznanja mora da podeli sa nadležnima 1foto Medija centar

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Momčilo Bulatović izjavio je danas da ubistvo advokata Dragoslava Miša Ognjanovića (57) ni posle šest godina nije rasvetljeno, jer su u tome verovatno učestvovali visoki predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Bulatović je u izjavi za agenciju Beta podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre tri godine rekao da iza ubistva Ognjanovića stoje visoki predstavnici MUP-a.

„Očigledno je da neko u vrhu države ne želi da se pokrene istraga o ubistvu advokata Ognjanovića. Ako je tačno da su u ubistvo umešani ljudi iz vrha MUP, kako je to rekao predsednik Vučić, onda u vrhu države postoji interes da se taj zločin zaboravi i da se ubice ne otkriju. Rasvetljavanjem ubistva Ognjanovića verovatno bi se otvorila neka druga pitanja koja ne bi bila dobra za vrh države“, rekao je Bulatović.

Bulatović je kazao da je predsednik Vučić svoja saznanja o ubistvu advokata morao da podeli s nadležnim istražnim institucijama.

„Nažalost, kod nas institucije ne funkcionišu“, rekao je advokat.

On je naveo da je AKB pre šest godina uputila Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) pitanje da li je i zbog čega Ognjanović bio tajno praćen.

„Posle ubistva Ognjanovića bila je formirana i komisija od predstavnika Ministarstva pravde, MUP i AKB, ali ta komisija nije uradila ništa. Od Tužilaštva za organizovani kriminal nikada nismo dobili odgovor na zvanično pitanje da li je i zbog čega Ognjanović bio tajno praćen“, kazao je Bulatović.

Pre šest godina, 28. jula, sa šest hitaca ubijen je advokat Dragoslav Miša Ognjanović ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

Bivšu državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da je naredila da se iseče 40 minuta iz tajno snimanog razgovora između advokata Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića.

Kako su objavili mediji, u tih 40 minuta koji su, kako Tužilaštvo tvrdi isečeni, advokat Ognjanović govori o navodnim vezama Hrkalović sa kriminalcima, o njenom uticaju da se sakriju i unište dokazi protiv njih, ali i o njenom privatnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari