Na Bulevaru Evrope, u zajedničkoj akciji Rotari kluba Alma Mons iz Novog Sada i „Gradskog zelenila“ zasađeno je 70 stabala crvenolisne šljive, piramidalnog jasena i bagrema, te žalosnog duda. Stabla su zasađena na delu Bulevara Evrope između Ulice Kornelija Stankovića i Rumenačkog puta.


– Sadnja drveća glavni je imperativ „Gradskog zelenila“. Zato smo s oduševljenjem prihvatili inicijativu Rotari kluba. Naša zajednička akcija ima dvostruki karakter: pored važnosti sadnje novog drveća, želimo da ukažemo na značaj saradnje s građanima Novog Sada, rekao je direktor „Zelenila“ Aleksandar Bogdanović.

Rastko Ulić iz Rotari kluba „Alma Mons“ naglasio je da u akciji „Svaki rotarijanac jedno drvo“ koja je izvedena u saradnji sa „Gradskim zelenilom“ učestvuju članovi četiri novosadska rotari kluba. Pored „Alma Monsa“, tu su „Novi Sad“, „Novi Sad Dunav“, „Novi Sad Fruška gora“. Gradsko zelenilo je tokom prošle godine zasadilo više od tri hiljade stabala na teritoriji grada i prigradskih naselja, a isto toliko im je u planu i za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari