Ovogodišnja, 6. po redu, pasuljijada „Gradištanac“ okupila je stotinak takmičara, i više od hiljadu posetilaca.

Odlukom tročlanog stručnog žirija, na čelu sa legendom srpskog i gradištanskog ugostiteljstva, Atanasijem Tasom Panićem, šampionski pasulj skuvao je Dušan Antić, poznatiji kao Bumbar iz Velikog Gradišta. Njegova sugrađanka Zorka Pandurović okitila se vice-šampionskom titulom, dok je treće mesto osvojila ekipa iz Beograda koju su sačinjavali bračni par Ljiljana i Cvetko Jeftić.

Pored zvaničnih dodeljene su i tri specijalne nagrade. Nagradu za najbolje uređeni štand dobila je ekipa Policijske stanice u Velikom Gradištu, dok su ekipe „Vesele Mađarice” i „Veseli Gradištanac” dobili nagrade za najorginalnija imena. Takmičarska ekipa iz Kostolca nagrađena je kao najveselija.

Iako su članovi gradištanske ekipe „Kurajberi” najavljivali pre proglašenja da su glavni favoriti i da će sigurno pobediti, jer njihov pasulj je specifičniji Iirazličitiji od drugih, to se nije dogodilo. Ipak, mnogobrojna ekipa “Kurajbera” nije se razočarala takmičerskim neuspehom, već su se uz svoj pasulj, raznih specijateta sa roštilja, i hladnog pića kao “zmiče” veselili do duboko u noć, najavljujući da će sledeće godine sigurno pobediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari